iPhone Sıfırlama İşlemi

Yazı Başlıkları

iPhone Sıfırlama İşlemi

iPhone kullanıcıları için, özel bilgilerinizi güvende tutabilmeniz için dikkat etmeniz gereken bu adımlara dikkatle incelemenizde fayda var.

Telefonunuzu satmaya ya da bir başkasına vermeye karar verdiğinizde kutusuna koyup, ekipmanlarınızı toparlayıp gözden çıkartmak yetmiyor.
Telefonunuzu devre dışı bırakmadan önce biraz zaman ayırıp kendinize ait verileri kaldırabilmek adına bazı adımlar atmanız gerekiyor. Tüm fotoğraf, dosya ve mesajları silmek de yetmeyebilir. Telefonu direkt olarak fabrika ayarlarına geri döndürmek gerekiyor. Bu durum tamamen telefonu sıfırlayarak, sizden sonra telefonu kullanacak kişilere tertemiz bir telefon teslim etmenize yardımcı olacak. Bir yandan kendi fotoğraflarınızın elden ele geçmesini de engelleyecektir elbette.

iphone sifirlamak - iPhone Sıfırlama İşlemi
iPhone Fabrika Ayarları

Öncelikle iPhone’u Yedeklemelisiniz
iPhone Sıfırlama İşlemi öncesinde, var olan verileri yedekleyebilmek, yeni telefonunuza taşıyabilmek adına tüm verilerinizin yer aldığı bir yedek oluşturmalısınız. Yedekleyebilmek adına telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayarak tüm verilerinizi saklayabilirsiniz.
Ek olarak telefonunuzda Ayarlar menüsünde, Parolalar ve Hesaplar seçeneğinden tüm hesap/parolarınızı kaldırın.

iPhone Sıfırlamak

Telefonunuzu yedeklediğinizde ve tüm parola/hesapları kaldırdığınızda aşağıdaki adımlar doğrultusunda fabrika ayarlarına dönebilirsiniz.
1. Ayarlar menüsüne gelin
2. Genel’i seçin.
3. En alt bölümde Sıfırla seçeneğine gidin.
4. Tüm İçeriği ve Ayarları Sil deyin.

Tüm bu adımlar sonrasında telefonu iCloud hesabınızdan kaldırabilmek için Apple ID şifreniz ile birlikte telefonunuzun PIN kodunu girin. Bir dönem telefonu sıfırlayabilmek için iPhone‘umu Bul seçeneğini de devre dışı bırakmak gerekiyordu. Artık gerekmiyor, siz parolanızı girdiğinizde otomatik olarak bu seçenek de devre dışı kalıyor.

Parolanızı girdikten sonra ekran kararacak ve Apple logosu ile bir ilerleme çubuğu karşınızda gelecek. Kısa bir süre sonra yanıp sönen ve sıfırlama işleminin başarı ile sonuçlandığını gösteren bir “Merhaba” ekranı karşınıza çıkacak.
Telefon artık sıfırlanmış olup yeni sahibini bekler konuma gelecek. Şu aşamadan sonra telefonunuzu gönül rahatlığı ile yeni sahibine verebilirsiniz.

Hakkında emre

www.zahiridunya.net

Bunları da okuyun

firefox focus ile daha fazla gizlilik zahiridunya net 0 310x165 - Firefox Focus İle Daha Fazla Gizlilik!

Firefox Focus İle Daha Fazla Gizlilik!

Çok fazla kullanıcının güvenliğini kaybettiği ve dijital hayatları üzerinde anlamlı kontrollere sahip olmadığı bir çağda …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir